07/04/2008 Si, aunque parezca mentira. Una buena cerveza (Nota de Jesús: o varias pequeñas) después de tu práctica deportiva te ayudará a recuperarte de la fatiga lógica que proporciona la actividad física. Ahora tendrás una buena excusa para tomar una sabrosa cerveza después de correr o jugar fútbol (NdJ: o baloncesto)

Según ha señalado el profesor de Fisiología del Ejercicio INEFC de Medicina de la Universidad de Barcelona, Joan Ramón Barbany, beber cerveza es bueno para cuando terminas de realizar cualquier práctica deportiva, ya que facilita la recuperación de los músculos que muestran síntomas de fatiga. Gran parte de esos beneficios vienen de la mano de las propiedades antioxidantes que tiene esta bebida. El profesor de fisiología ha basado su argumentación en el hecho de que la cerveza, gracias a sus componentes, justamente tiene esas capacidades, mientras que "las evidencias más actuales" sitúan el origen de las agujetas en un proceso oxidativo "muy importante" de la fibra muscular, un proceso que se contrarresta con el consumo de cerveza. Así que, ya sabes, cuando termines de jugar un partidillo entre amigos o después de salir correr, tienes una excusa maravillosa para tomarte una sabrosa cerveza.

Component del sénior un una revista important

L'amic Belda ha aconseguit ser portada. El 8 del equip es un altre que utilitzarà la seua "liana del amor" per a castigar a Rubén.

martes, 24 de febrero de 2009

Classificacions CB BIAR (22-02-2009)

A destacar el primer lloc del júnior aconseguit aquesta setmana en un difícil partit que l'enfrontava al CB Genovés, un dels rivals directes.

Importantíssima victòria del CB Biar Junior

Això mateix. El CB Biar Junior ha donat un pas de gegant de cara al lideratge de la classificació al imposar-se aquest diumenge al segon en la taula, el CB Genovés. A priori, un equip tècnic, amb bona mà i jugadors d'una qualitat indiscutible, que veníen a posar-nos les coses difícils després de la nostra victòria a domicili en la primera volta. L'inici va ser arrollador per part dels locals, amb un parcial que ens proporcionava una ventaja de 8/10 punts. Aquesta ventaja sería infranqueable durant tot el partit. La tònica general va ser la d'un equip biarense mostrant-se sòlid en l'atac en estàtic, sense presses, però, això sí, amb nombroses dificultats als llançaments lliures, i en defensa, ja que els visitants eren molt superiors al rebot i provocaven nombroses personals, el "tal.ló d'Aquiles" del CB Biar als últims partits. A pesar de tot açò, es va mantenir la cordura i es va superar la pressió generalment sense esforç. Resultat final: 60-54.

Jugadors destacats: David Navalón, Sergio Parra i Pablo del Valle.

Jesús 2.0

PD.- Aquest triomf significa que el CB Biar es col.loca al capdavant de la classificació en solitari, i depén només d'ell mateix per a aconseguir el títol de lliga. Ànim.

Crònica infantil: Salesianos don Bosco - CB BIAR 78-67

Tots vam arribar alí convençuts de que a un colatge així hi havia de haver pabelló, però ens vam trobar amb un cuchitril en mig de uns murs graffitejats. La pista era de ciment, per lo tant esbarava moltíssim. Les canastes estaven pillor que les de l'institut de Biar, quan li pegaves a l'ar feien una sonata en do super agut.

Per el que fa en el partit, Biar va marcar tot el primer quart, amb un resultat paregut al de Onil: 10-27, però la diferència si´gué que els punts els van ficar tots els components de l'equip.

Al segon quart jo crec que ens vam confiar, i ens remuntarenels 17 punts i encara vam acabar perdent de 4. Eixa diferència sigué ja letal. Al tercer quart van augmentar la diferència fins als 9 punts.

Per finalitzar, a l'últim quart la actuació de l'arbitre sigué PENOSA!!!!!Ens van unflar de faltes baix el tauler, i no en pità cap. A Iván el van expulsar quan només havia comet 4 faltes i a Aniceto el va expulsar quan ja portava 6 faltes, DEMENT!!!!

El partit va acabar amb el resultat de 78-67, favorable a Alacant.EL DISSABTE A LES 12 LA REVANXA!!!!!!Els resultats individuals no els sé Rico, estava massa ficat en el partit i no vaig contar res.

Contundent victòria a Llosa de Ranes (29-80)

La victòria del dissabte a Llosa de Ranes es la segona consecutiva, en la qual derrotem al contrari per més de 50 punts de diferència. En aquesta ocasió els rivals es prengueren molt mal el començar el partit en un 10-0 en contra, el que va ocasionar que des de ben prompte baix dels taulers utilitzaren tota mena de recursos poc ètics per a intentar resoldre els seus problemes. A destacar dos punts: el primer, ens sorprengué que un equip que sempre havia mostrat, al llarg d'aquestes dues temporades, un comportament impecable utilitzara les males arts per a remontar. I el segon punt, no pots parar a un jugador a base de donar puntellades o d'arribar al insult "barriobajero" com va ocórrer amb el 7 del nostre equip.

Tornant al partit, el bon moment al que havem arribat en aquest moment, es reflexava en cada un dels parcials del partit, a excepció del tercer quart, en el qual la relaxació i el moviment de banqueta donà com a resultat un 13-13. Cap destacar en este quart el triple del grandiós base que respon al meu nom i cognoms (que casualitat) des de una distància pròxima al 12 metres. Bé, en realitat van ser uns set metres i mig, sent sincer.

Els altres quarts van acabar així: 5-26, 6-20 i 7-21.

Nota a destacar: Amics de la Llosa, continueu com fins ara. Espere que el que va ocórrer a la pista el dissabte s'oblide prompte.

Màxim anotador: Bodí - 16 punts

Jesús 1.0

PD: cròniques del junior i del infantil, JA!!!

Escàndol del base del senior

domingo, 22 de febrero de 2009

Fotos Senior (Llosa de Ranes - CB BIAR)

Després de la victòria en la pista de Llosa de Ranes (29-80) i a falta de la crònica, les fotos del partit.

L'escalfament d'Edo i els calcetins de Belda. TOTAAAAAL

Els All Blacks al nostre costat unes germanetes de la caritat

Pepe, tenías cara de... ¿qué? JUAS

Feina feta

Barkley i el joc de la tella. Tens que saltar-te el 5, no ho oblides.

CB Biar 39 - Salesianos Villena 88

Des de que els jugadors de Villena xafegaren la pista es vegué clar que anaven a ser superiors. Tenien tres jugadors prou alts que posaren en mes d'un apur a Iván.

El partit va començar a l'hora prevista i amb un molt bon oratge. L'equip inicial per part de Biar sigué aquest: Dani, Germán, Lluc, Sergio i Iván. L'equip visitant va començar molt fort i a Biar li costava ficar punts. Així es va arribar fins al descans, en que Biar perdia de 16.

El 3r quart va ser catastrófic, va acabar amb un impresionant 30-2 a favor de Villena, provocat per la falta dels pilars de l'equip per part de Biar. A açó cal afegir-li el mal arbitrage per part de l'arbritre (Juanjo, del mateix poble que l'equip contrari). A la fí del partit, l'equip visitant va acabar guanyant de 49.

Història (millor dit, Prehistòria)

Aneu a vore ara unos fotos antigues que ha trobat en la pàgina del V-74. Intenteu reconeixer a les pares d'alguns juvenils.

A part del pare de piiiiiii, també hi ha un vell conegut: el mític Wences

Eixa mare que ja vestia el roig del CB Biar

Qui será el que jugaba al extranger en aquesta foto?

Juas, l'equip olímpic de la nació de Villena de Gimnasia Artística. 2 pares podreu trobar açí

I per últim una foto en la que també ixen dos jugadors de Biar, fugint al pare de rigor.

Classificació Senior (15-02-2009)

CB BIAR Senior 74 - Carcaixent 20

Partit fàcil el disputat el dissabte contra el club de basket de Carcaixent.

Un dels dos partits que havem perdut aquesta temporada va ser el d'anada a Carcaixent, en el qual, un nefaste arbitratge va aconseguir que l'equip de Biar perguera un partit que, a falta de 15 minuts, dominava per 18 punts. Aixó va provocar que aquest dissabte els jugadors locals ixqueren concentrats i en moltes ganes per a solucionar prompte el xoc.

Només començar el partit ja s'adivinava com anava a desenvolupar-se l'encontre, ja que els rivals anotaren els seus primers punts en el minut huit, quan el marcador reflexava un contundent 17-0. Ni les seues defenses alternes, ni la pressió que van posar en marxa al segon quart, ni els seus atacs van poder reduir la concentració ni el ritme de joc de l'equip local, encara que l'equip titular va pasar una llarga estona a la banqueta (dels acusats).

Bé, no fa falta comentar més del partit. Mireu els parcials que ho diuen tot: 20-5, 17-8, 20-4, 17-3.

Màxim anotador: Vilches (15 punts)

Millor jugador: l'equip en conjunt

Jesús 1.0

domingo, 15 de febrero de 2009

Cròniques Junior (V-74/Monòver)

Dues victòries en dos partits este cap de setmana per als juniors del CB Biar.

El primer rival/víctima va ser el V-74 de Villena. Recordem que només es va jugar la segona part, ja que aquest era un partit aplacat per la plutja.
Amb un fum de baixes afrontavem l'encontre, i prompte vam aconseguir una xicoteta ventaja que ens feia mantenir-nos en la barrera del 10 punts en el marcador. Va ser un encontre poc vistós, on el visitants imprimien un bàsquet dur, roçant la personal en cada contacte. El poc encert desde la llínia de tirs lliures i algunes imprecisions entre nosaltres afavoriren que el rival no renunciara a la victòria i que demostrara la seua garra característica fins als últims instants. Al final, 52-40 com a resultat final davant un equip destacat en la classificació. Victòria important.

Jugadors destacats: Sergio Parra (22, tres triples, l'últim en moments importants)

El segon partit, disputat a Monòver este matí, ha sigut l'antitèsi del bon joc que llevem fent. Des del primer moment, l'equip local (amb un encert miraculós des de més enllà de 6,25 durant el 40 minuts) ha anat manant en el marcador, menejant-se entre la barrera dels 5/10 punts. Jugadors importants com David Navalón prompte s'han carregat de personals (discutibles) i només algún espentó en forma de pressió 1-3-1 ens matenía amb opcions de remontar. Finalment, l'encert als tirs lliures i un últim quart magnífic de David, Sergio i Pablo, que han tirat del carro, ens ha donat una victòria sufrida i apretadíssima. 68-69. Por lòh pelicòh. Personalment, crec que ha faltat més actitud durant gran part del partit, per part de tots.

Jesús 2.0

Fotos Senior (CB BIAR - CFBC Carcaixent)

Gran partit del senior de Biar el que va disputar ahir. El resultat final ja ho diu tot: 74-20. La senda escollida es la bona i cal continuar així i no baixar els braços mai. Perdoneu la qualitat de les fotos, però "la noche me confunde". Beldaaaaaa, la crònica

Sense paraules

Triplaco de Sehic

Pensaveu que no anava a posar una foto meua?

Chinchilla, hicimos la 2-3. Demostrat

1, 2, 3... BIAAAAAAR (i Aielo)

Saps artiste? Estic casat.

La absència d'avui es Gandia. Espere que disfrutares a Zárágózá. Ah, un altre indigent

Fotos Junior (CB BIAR - V-74 Villena)

Fotos corresponents a la segona part del partit ajornat fa unes setmanes per culpa de l'aigua i els tiquismiquis. Espectacular segona part del CB BIAR junior i espectacular Parra (que com es fill del mister te més minuts, :-P) que va anotar fins 17 punts en els 20 minuts del partit.

"M'han dit que el millor posat en les fotos es la d'obrir els braços, no com Picot rascant-se el cul"

"M'han dit que tinc que botar la bola de dalt cap a baix"

Em diuen Jesús i "me molo a mi mismo"

Pare, no em dius que diga sempre la veritat a la cara? Mira que ha passat

Vaig a fer un túnel en les mans per a que sone més fort

69? Qué em recorda eixa xifra?

Antonio R., faltes tu. Qué tal el concert d'Oasis?

PD: Jesús 2.0, la crònica del dissabte i la de hui en Monòver. Besets

Fotos infantil (CB BIAR - Salesianos Villena)

Encara que el resultat no va ser positiu (envia-m la crònica quan pugues, Ivan), ahí van les primeres fotos dels infantils del partit del dissabte 14 de febrer.

Javi, el base, en un moment del partit

"Me voy a comer un bocata de jamón esta tarde en Graná de este tamaño"

"Salte més que Rudy fent un mate"

"Encara que vaig a ficar la canasta, em molesten els lloros de taronja"

Va, anem a remontaaaaaar!!!!!

viernes, 13 de febrero de 2009

Defensa en Zona Presionante 2-2-1

Este tipo de defensa, no es un recurso mas para un equipo, sino que debe de ser una defensa muy bien entrenada para que de sus frutos, pero que también es muy agradecida cuando se hace bien, e incluso puede decidir muchos partidos.
    Vamos a verla algo por encima ya que es una zona compleja, pero veremos sus posiciones y algunos aspectos importantes.
    Uno de esos aspectos es que necesitamos un "cinco" rápido y lo mas grande posible para que tenga éxito, además de listo.

Posiciones de la defensa:
Las posiciones de cada jugador serían iguales para los 4 mas pequeños, que en un principio defienden un cuarto de medio campo. El cinco, entonces, se encarga del otro medio campo, de ahí su importancia.

Posiciones de la zona
La zona que defiende cada jugador es la del color en que se encuentra.
Hay una zona triangular iluminada. Esta zona es la de menor probabilidad de pase, ya que está el tablero en medio. Esto lo debemos de tener en cuenta si queremos asumir riesgos.

El objetivo será llevar al balón hacia la banda y hacer un 2X1 en la esquina. Entonces tendremos dos opciones. La mas interesante es que sea el 5 el que defienda a los dos jugadores más alejados del balón, pero podríamos hacer que el 4 le ayudara y el 2 bajase, dejando que el 2 contrario pudiese recibir. Esto, aunque yo personalmente no lo prefiero, es una opción interesante, ya que el balón no avanza. Cada pase hacia atrás del contrario no tiene peligro. Volveríamos a hacer 2X1 en la otra esquina. Si el balón nos supera toda la defensa debe retroceder. Nunca puede haber un defensor en nuestra presión detrás del balón.

El 2 defiende el pase de vuelta:
El 4 ayuda al 5:

Balón en el centro: Una solución a medias.

Otro aspecto importante es evitar que el balón llegue al centro. Si esto ocurre no debe de tratar de solucionarlo el 2, sino que es el 4 el que debe de saltar, mientras que el 2 baja a su posición. De todos modos esta es una situación que deberemos de tratar de evitar, ya que vende nuestra defensa y la solución es muy complicada.
Balon al centro

Normas básicas:

• Al contrario debemos encararlo siempre, debe de ver como le llegan defensores de frente, no por detrás.
  • El balón deben de perderlo ellos por un mérito defensivo nuestro, pero no robarlo nosotros.
  • En el 2X1 debemos de darle espacio y mover los brazos para que haga un mal pase, pero no pegarnos al atacante.
  • El balón ha de recuperarse en un pase o con una pérdida del contrario, nunca del que tiene el balón. Esto nos haría cometer muchas faltas y bajaría el rendimiento de nuestra defensa.
  • El contrario se bloquea en ciertos momentos, debemos esperar rachas buenas en las que consigamos ventajas importantes en el marcador.
  • Un equipo juega como entrena. Esta zona más aún. Hay que prepararla muy bien.

jueves, 12 de febrero de 2009

Memoria de jóvenes airados

Ara un vídeo de Lóquillo acompanyat d'alguns grans jugadors de basket dels 80 (entre ells el més gran, i per açò lleve el 15 en la meua camiseta). El vídeo es espectacular i emotiu.

A petició de Belda el mandrilista. Reial Madrid - Snaidero Caserta

Mireu els ullets de corder degollat de Romay. Tendrà cels?
No se si es este el partit que buscaves, però Petrovic va ficar 62 punts en aquesta final del 89.

La foto de Drazen que mes li agrada al Conan de la zona

lunes, 9 de febrero de 2009

Primer partit i primera victòria del infantil (Crònica temporal)

El partit començà amb un poc de retard, hi ha que el arbitro va arribar tard i l'equip visitant (CD Onil) no sabia on canviar-se. El cinc inicial propost per Chinchilla va ser el següent:

Base: Daniel Balleod #10
Escolta: Aniceto Francés #23
Aler: Francisco Javier Luna (Lluc) #14
Ala-pívot: Sergio Nácher #13
Pívot: Iván Guill #15

Als pocs minuts de començar el partit, Biar va realitzar un parcial de 10-0, amb comentaris dels jugadors d'Onil del tipus: "Ja se com van a jugar, balons al pívot". Als pocs minuts, l'arbitre li va pitar una falta tècnica a Onil perquè el seu entrenador no parava de protestar. Els jugadors d'Onil s'alegragren quan a Iván li provocaren la 3ª falta, però va poder acabar el partit amb al mateix nombre de faltes. A la fí del 1er quart anavem 27-7 a favor de Biar.

El 2on quart va estar marcat per la expulsió d'Aniceto, que no va poder evitar Chinchilla hi ha que només al últim quart és poden fer canvis. En substitució d'ell entrà Germán Rivera #6. Al descans el marcador era 36-21.

Al 3er quart, Onil va posar en pista prous jugadors suplents, per la qual cosa el equip de Biar (dirigit per Javi i Iván) va poder obrir una petita bretxa al marcador. Una cosa a destacar foren els 2 punts que va anotar Luis Chinchilla, el qual es va posar molt content i anà a celebrar-ho amb el seu pare i entrenador.

A l'últim quart, els dos equips posaren als seus millors jugadors en pista, i el tanteig va ser constant. Onil va estar liderat per els jugadors nº11 i 15, els quals jugaven fent bloquejos entre ells mateixos, i com Iván no podia fer faltes per perill a anar-se'n al carrer, van anotar prou punts. Al acabar el partit, el marcador sigué 69-48

Primeres fotos del blog

Les primeres fotos del blog, després de la victoria del senior per un tanteig final de 45 a 48 en un difícil partit que havem disputat contra el V-74 de Villena, el derbi, a les ¡¡¡10 del matí!!!

Primera foto del planter, a falta del nostre 13, Agustín, que tenia que preparar els gaspatxos als sogres. El del pel canós es un indigent que ens havem encontrat a l'entrada del pabelló (jojojo); no, es el "mister"

Vilches, el 7, contra els seus paisans en un moment del partit

El nostre president fent posa de model d'Armani

El nostre president fent "poza" junt al vicepresident, el que subscriu,
prenent la cervesa de rigor de després dels partits (i els entrenaments)

El gran Conan de la zona, Peplowski (Belda per als amics) junt al junior que ens ha acompanyat avuí, Navalón

Un cansat Rubén, el base. Cansat però de la festa d'anit, no del partit, cràpula